Проігнорувати наглядову раду Укрнафти порадили юристи - Коломойський

Проігнорувати наглядову раду Укрнафти порадили юристи - Коломойський

Укрінформ
Представники групи "Приват" Ігоря Коломойського не з'явилися на засідання наглядової ради "Укрнафти" у середу, побоюючись ослаблення своїх позицій в суді проти України.

Про це Коломойський заявив "Українській правді".

"Ми попередили "Нафтогаз", що не будемо брати участь у наглядовій раді, оскільки нам так порадили наші юристи, які займаються зараз процесом у Стокгольмі. На наглядову раду виносилося кілька питань, які можуть послабити нашу позицію в суді", – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України", засідання наглядової ради Укрнафти, анонсоване на 22 червня, не відбулося через відсутність кворуму. На засіданні, серед іншого, планувалося прийняття рішення щодо пропозиції загальним зборам акціонерів прийняти запропонований менеджментом план досудової санації Укрнафти з врахуванням зауважень Нафтогазу. Нафтогаз наполягав, зокрема, на включенні до плану санації зобов'язання правління Укрнафти припинити дії, направлені на стягнення в натуральній формі 10,62 млрд куб. м природного газу, що був спожитий населенням України впродовж 2006-2012 років, передбачивши розрахунки за такий газ з Нафтогазом у грошовій формі, а також на погашенні частини дебіторської заборгованості, сформованої за попереднього менеджменту Укрнафти.

Раніше підконтрольні Коломойському і його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову кіпрські компанії, формальні міноритарні акціонери "Укрнафти", подали позов до держави Україна на суму 4,674 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-