Гройсман: Україна втратила через дешевий газ понад $50 мільярдів

Гройсман: Україна втратила через дешевий газ понад $50 мільярдів

Оновлено
Укрінформ
Україна втратила через низьку ціну на газ 50 мільярдів доларів.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час свого виступу на   Українському форумі з енергоефективності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна втратила через низьку ціну на газ більше 50 мільярдів доларів... Ринкова ціна газу дає можливість подолати корупцію в газовому секторі", - зазначив Гройсман.

На його переконання, підвищення ціни на газ було правильним, але непопулярним рішенням влади, оскільки держава споживала багато газу, а через "дві ціни на газ його списували на населення, а продавали промисловості".

"Ринкова ціна газу дає можливість подолати корупцію в газовому секторі", - упевнений Гройсман.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 27 квітня ухвалив рішення, відповідно до якого, з 1 травня 2016 року в країні діє єдина ціна на блакитне паливо  для населення та промисловості - 6 879 гривень за тисячу кубометрів.

19 травня, під час презентації плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що Україна через встановлення низьких цін на газ для населення щорічно втрачала щонайменше 1 мільярд доларів. Усього за роки незалежності державі було завдано збитків на 53 млрд доларів.

«Занижені ціни використовувалися для списання дешевого газу на населення та перепродаж його за комерційними цінами. Обсяг таких втрат становив близько 1 мільярд доларів щорічно. Усього Україна за роки незалежності втратила 53 млрд доларів. Це колосальний ресурс, який був втрачений та забраний в українського народу», - сказав він.

На думку Гройсмана, встановлення єдиної ринкової ціни на газ сприяло знищенню корупції у газовому секторі.

«Через низькі у минулому ціни на газ ми маємо низькі заробітні плати та пенсії», - підкреслив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-