МВФ понизив прогноз зростання економіки США

МВФ понизив прогноз зростання економіки США

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд у останньому прогнозі економічного росту економіки США понизив свої попередні очікування на 0,2%, які були визначені у квітні нинішнього року.

Про це йдеться у звіті МВФ, оприлюдненому у середу, передає Укрінформ.

"Економіка Сполучених Штатів, в цілому, перебуває в гарній формі. Впродовж минулого року було створено 2,4 млн нових робочих місць, а безробіття впало до 4,7% відсотка, найнижчого рівня з часів "Великої рецесії", - зазначається в документі.

Крім того, звертається увага, що інфляція в США залишається під контролем, а економіка країни "неодноразово демонструвала свою стійкість на тлі фінансової волатильності ринку, зміцнення долара та зниження світового попиту".

Попри це, "зростання а США прогнозується на рівні 2,2% у 2016 році (в порівнянні з 2,4% у прогнозі за квітень – ред.) і 2,5% у 2017 році", - зауважили експерти МВФ.

При цьому очікується, що інфляція в США повільно підніметься до 2%. Крім того, зауважується, що дефіцит рахунку поточних операцій підніметься вище 4% ВВП до 2020 року, що вказує на те, що вартість долара США завищена на 10-20%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-