У Стокгольмі вирішили, що Литва не переплачувала Газпрому €1,4 млрд

У Стокгольмі вирішили, що Литва не переплачувала Газпрому €1,4 млрд

Укрінформ
Стокгольмський арбітраж, який розглядав чотири роки спір Литви і російського газового концерну "Газпром" з приводу переплати у розмірі 1,4 млрд євро за поставлений Литві газ, не побачив провини російської компанії.

Про це заявив міністр енергетики Литви Рокас Масюліс, інформує Delfi.

"Стокгольмський арбітраж не побачив порушень у діях російського концерну", - сказав Масюліс.

За його словами, Литву розчарувало це рішення, а арбітражні витрати розділені між обома сторонами - по півмільйона євро. Це означає, що Литва не отримає компенсацію за переплату в 1,4 млрд євро, яка сформувалася в 2004-2012 роках, коли «Газпром» постачав газ Литві за завищеною ціною.

"У висновках арбітражу йдеться, що жодна із сторін не довела своїх вимог і не надала досить обгрунтованих аргументів. Це свідчить про те, що справа дуже складна, і жодна із сторін не змогла захистити свої позиції", - зазначив Масюліс.

Міністр також додав, що Литва вже досягла всіх стратегічних цілей: реформувала газовий сектор, повернула контроль над трубопроводами, побудувала термінал скрапленого природного газу, який підірвав монополію «Газпрому» на ринку.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2012 року уряд Литви звернувся у Стокгольмський арбітраж з приводу переплати, що утворилася в 2004-2012 роках, за газові поставки «Газпрому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-