Нафта вже вище $50 - в очікуванні статистики Міненерго США

Нафта вже вище $50 - в очікуванні статистики Міненерго США

Укрінформ
Світові ціни на нафту у середу піднялися вище 50 доларів за барель на тлі даних Американського інституту нафти (API), які говорять про значне скорочення запасів "чорного золота" в США, і в очікуванні статистики Міненерго країни.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,63% - до 50,94 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,70%, до 50,20 долара за барель.

Згідно з доповіддю API, запаси нафти в США на попередньому тижні скоротилися значно сильніше, ніж прогнозували експерти - на 5,2 мільйона барелів. Аналітики очікували скорочення на 1,7 мільйона барелів.

Тепер інвестори чекають дані про запаси нафти в США від Міненерго, які будуть опубліковані пізніше в середу. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 17 червня, вони знизилися на 1,671 мільйона барелів, до 529,83 мільйона барелів.

У цілому, аналітики відзначають стійке зростання попиту на сировину, який рухає в першу чергу США, а також Китай, Індія та інші ринки, що розвиваються, пише агентство Рейтер. Стосовно пропозиції - експерти відзначають тенденцію зниження видобутку країнами, які не входять в ОПЕК.

Стримуючим фактором зростання нафтового ринку є майбутній референдум щодо членства Великої Британії в Євросоюзі, який відбудеться у четвер. На даний момент соціологічні опитування показують невеликий розрив між тими, хто підтримує збереження членства країни в ЄС і тими, хто виступає за Brexit.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent було встановлено на рівні 50,98 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,91 долара за барель, що на 29 центів вище за рівень закриття торгів ($ 50,62).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-