Японія хоче стати центром торгівлі скрапленим газом - WSJ

Японія хоче стати центром торгівлі скрапленим газом - WSJ

Укрінформ
Японія має намір перебудувати ринок енергетики і стати торговельним центром з продажу скрапленого природного газу (СПГ).

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Токіо хоче перебудувати ринок, в якому азійські покупці платять вищі ціни, і затвердити Японію як торговельний центр СПГ", - йдеться у повідомленні.

Найбільші енергетичні компанії Японії переглядають свої контракти, прагнучи продавати надлишки сировини, що є частиною підтримуваних урядом заходів з перетворення країни на міжнародно визнаний торговельний центр СПГ на початок 2020-х років.

На переконання японських фахівців, зараз саме час для перебудови ринку, оскільки надлишкова пропозиція веде до різкого зниження цін.

"Зараз у нас є шанс, і у нас є вікно в три-чотири роки, щоб діяти до того, як баланс попиту і пропозиції зміниться", - зауважив керуючий директор і старший економіст японського Інституту енергетичної економіки Кен Кояма.

Фото: uk.wikipedia.org

Як відомо, в травні компанія Jera Co., яка є спільним підприємством Tokyo Electric Power Co. і Chubu Electric Power Co., уклала першу угоду про перепродаж 1,5 мільйона тонн ЗПГ французькій Electricite de France SA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-