Польша зробила важливий крок на шляху до енергетичної незалежності

Польша зробила важливий крок на шляху до енергетичної незалежності

Укрінформ
У суботу 18 червня терміналові скрапленого природного газу у місті Свіноустя на північному заході Польщі присвоєно ім’я президента Лєха Качинського. Термінал може прийняти 5 мільярдів кубометрів газу на рік, тобто третину обсягу, якого потребує Польща.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Заступник голови польської нафтогазової компанії (PGNiG) Януш Ковальський звернув увагу, що газопорт поліпшить незалежність Польщі в сфері енергетики: «Польща вперше у своїй історії відкрилася на сировину іншу, ніж зі східного напрямку. Мова йде про природний газ. Це історичний момент і перший крок до створення в Польщі, але також у Центрально-Східній Європі, насправді конкурентного ринку газу».

Проте, голова компанії PGNiG Піотр Возняк вважає, що Польщі надалі загрожують газові кризи – такі як у 2006 і 2009 роках. На його думку, найбільше зроблено у торговельній сфері, а в галузі інфраструктури потрібні чергові інвестиції.

Державний секретар Піотр Наїмський, відповідальний за енергетику зазначив, що відкриття газопорту – це перший крок на шляху до енергетичної незалежності Польщі. Реальну незалежність принесло б спорудження газогону, яким газ транспортуватиметься до Польщі з норвезького шельфу, через Данію, під дном Балтійського моря. Це перспектива кількох наступних років – повідомив Піотр Наїмський.

Не виключається також розбудова терміналу скрапленого газу у місті Свіноустя, це залежатиме від потреб Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-