Українці хочуть заробляти не менше 20 тисяч гривень

Українці хочуть заробляти не менше 20 тисяч гривень

Опитування
Укрінформ
Гідне життя в Україні можливе при заробітній платі не менше 20 тис. грн на місяць. Тільки двоє із сотні опитаних назвали гідною зарплату в розмірі 5 тис. грн. Водночас кожен п'ятий - 50 тисяч.

Чверть респондентів, опитаних кадровим порталом HeadHunter, вважають 20 тисяч нижньою межею більш-менш пристойного заробітку.

У той же час п’ята частина хотіла б заробляти не менше 30 тис. грн. І стільки ж оцінюють гідне життя в 50 тис. грн щомісячного доходу.

Невеликий відсоток опитаних також вважає, що для нормального життя рівень зарплат повинен бути порядку 100 тис. грн в місяць і вище.

Інша частина респондентів проявила скромність в фінансові вимоги. Один з восьми опитаних готовий задовольнятися зарплатою в 15 тис. грн, а один з дев’яти вважає достатньою суму в 10 тис.грн.

Тільки двоє із сотні опитаних назвали гідною зарплату в розмірі 5 тис. грн.

Не так давно Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що мінімальну зарплату в Україні потрібно підвищити з 1,45 тис. грн до 5 тис. грн. Також він повідомив, що в Україні є 10,5 млн офіційно працюючих, з них 45% – на мінімальній зарплаті.

Нагадаємо, з 1 травня мінімальна зарплата в Україні підвищена з 1,378 тис. грн до 1,45 тис.грн. Відповідно до закону про держбюджет на 2016 рік, з 1 грудня вона має зрости до 1,55 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-