Коболєв закликав ЄС та США ввести санкції проти Північного потоку

Коболєв закликав ЄС та США ввести санкції проти Північного потоку

Укрінформ
США та ЄС повинні запровадити сильніші санкції проти РФ для того, щоб Кремль відмовився від проекту газопроводу "Північний потік-2" у Німеччину.

Про це заявив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передає Цензор.

За його словами Коболєва, "Північний потік-2" підвищить ціни для споживачів і створить загрози для енергетичної безпеки. "Нафтогаз" закликає США посилити санкції проти РФ для припинення робіт над "Північним потоком-2".

Коболєв закликав країни Євросоюзу розслідувати постачання російського газу до Німеччини по дну Балтійського моря.

"Ми віримо, що "Північний потік-2" повинен потрапити під фінансові санкції, щоб вони не змогли залучити фінансування з міжнародних банків", - сказав Коболєв. "Ви вб'єте інші шляхи в обмін на шлях, який пройде через Німеччину", - цитує керівника "Нафтогазу" Bloomberg.

Раніше глава російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Північний потік-2" надасть Європі більш дешевий і швидкий спосіб доставки газу.

Спецпредставник Держдепартаменту США Амос Хохштейн вважає, що "Північний потік-2" збільшить "розлом" між Сходом і Заходом і поставить під загрозу економічну життєздатність України та Словаччини".

США віддають перевагу розвитку південного газопроводу і плаваючим терміналам для зрідженого газу в Хорватії та Греції, заявив Хохштейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-