У СОТ майбутнім членам ставлять Україну за приклад

У СОТ майбутнім членам ставлять Україну за приклад

Укрінформ
Україна може бути моделлю для країн, що мають бажання приєднатись до Угоди СОТ про державні закупівлі, бо зробила це дуже швидко.

Про це на конференції «Приєднання до Угоди СОТ про державні закупівлі: статус імплементації, виклики та очікувані переваги» заявив керівник відділу державних закупівель та конкурентної політики секретаріату СОТ Роберт Андерсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має можливість допомогти зробити так, щоб інші країни були залучені до угоди. Угода не стоїть на місці, вона динамічна. Молдова після України буде залучена до угоди. Для інших країн, що долучаються до процесу приєднання, Україна може бути моделлю. Це вражає, як швидко Україна приєдналась до угоди, півроку тому ви були у процесі, а зараз залучені і маєте права та обов’язки відповідно до угоди», - сказав Андерсон.

За словами Андерсона, у наступному році буде ревізія угоди, до якої потрібно Україні підійти відповідально.

Він зазначив, що Україна, приєднавшись до Угоди СОТ про державні закупівлі, має доступ до глобального ринку.

«Важливо розуміти, що українські постачальники є частиною цього ринку. І навіть 1% ринку – це велике надбання для українців. Сподіваюсь, що постачальники скористаються цією можливістю», - сказав Андерсон.

Крім того, він нагадав, що три головні принципи угоди - це відсутність дискримінації (між місцевими та іноземними постачальниками), прозорість системи закупівель і чесність між постачальниками та закупівельниками.

За словами директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, проведення прозорих державних закупівель в Україні дозволить не тільки знищити корупцію у цій сфері, а й забезпечить відкритий доступ бізнесу до тендерів.

"Проведення чесних та прозорих тендерів, та укладення контрактів буде чудовою можливістю для залучення інвесторів до України", - зазначив Аджунер.

Він також додав, що прозора система державних закупівель - це дієвий інструмент для боротьби з корупцією.

Як раніше повідомляв Укрінформ, за перші чотири місяці 2016 року приток прямих іноземних інвестицій до України становив 2 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-