Майже чверть підприємств Укроборнпрому підігнали під стандарти НАТО

Майже чверть підприємств Укроборнпрому підігнали під стандарти НАТО

Укрінформ
Майже чверть (23) підприємства ДК "Укроборонпром"  та 50 їхніх працівників сертифіковані для роботи за стандартами НАТО.

Про це в інтерв’ю паризькому кореспонденту Укрінформу розповів генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов, відповідаючи на запитання щодо можливостей сертифікації підприємств вітчизняної оборонної промисловості до стандартів НАТО.

"Ми рухаємося двома шляхами: революційним і еволюційним. Насправді ми почали тісно співпрацювати з офісом НАТО і практично включені у всі робочі групи Альянсу. Більше 50 працівників концерну мають сертифікат офісу НАТО для роботи з стандартами Альянсу, крім того 23 підприємства "Укроборонпрому" мають досвід роботи з стандартами та системами НАТО", - сказав він.

За словами глави концерну, торік його представники провели 320 зустрічей з "глобальними європейськими партнерами", які принесли очікувані результати.

"Наприклад, цього року у небо підніметься український літак, на якому не буде жодної деталі російського виробництва. Для порівняння, до геополітичних змін українські літаки були укомплектовані близько 50% російськими деталями, вузлами та агрегатами. Тепер усі ці деталі ми замістили продукцією відомих світових виробників", - сказав він.

Романов також повідомив, що усі залучені до співпраці партнери у цьому проекті літака, мають необхідні сертифікати НАТО. "Українські авіаінженери буквально за рік інтегрували у вітчизняний літак новітні західні системи випробувані часом та досвідом. Ми навіть виграли у ціні, оскільки глобальні компанії виробляють цю техніку масово, фактично для усіх брендів, а ми використали її для одного літака", - додав він.

Гендиректор "Укроборонпрому" вважає, що така співпраця позитивно позначилася на виробництві. Випуск однієї одиниці бронетехніки дає роботу для близько 40 оборонних підприємств та для близько 100 підприємств суміжних з ними.

"Сьогодні використання на 30% потенціалу оборонної промисловості України дозволяє закрити внутрішні потреби, а решта 70% продукції йтиме на зовнішній ринок", - розповів Романов, додавши, що виконання експортних контрактів допоможе прискорити переозброєння української армії без додаткового навантаження на державний бюджет.

Як повідомлялося, Державний концерн "Укроборонпром" у Франції представляє можливості понад 100 держпідприємств військово-промислового комплексу України. Компанії та підприємства, що входять до ДК і представлені на Eurosatory-2016, спеціалізуються на системах ППО, ракетному озброєнні класу "повітря-повітря", бойових танках і бронемашинах вагою від 30 т, а також на броньованих транспортних засобах вагою від 8 до 30 т, електронних системах, захисних комплексах, зброї, тренажерних комплексах та іншої продукції військового та подвійного призначення.

Повну версію інтервью згодом читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-