Екс-міністр фінансів РФ: Резерви Росії закінчаться роки за два

Екс-міністр фінансів РФ: Резерви Росії закінчаться роки за два

Укрінформ
Колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявив на економічному Форумі у Петербурзі, що Росія зможе користуватися накопиченими резервами не більше двох - трьох років.

Про це повідомляє ТАСС.

"Сьогодні, як не дивно, бюджет генерує зниження зростання. Якщо зараз у нас буде дефіцит бюджету 3,5%, що у номінальному вираженні 3 трильйони рублів, звідки ми їх візьмемо? Сьогодні 2,5 трлн. рублів ми беремо з резерву. Тобто ми поки живемо за рахунок минулого, у такій невагомості, не відчуваючи реалій. Ми продаємо наші нафтові резерви, ЦБ друкує рублі, ми покриваємо дефіцит. Ще два-три роки зможемо це робити", - сказав Кудрін.

Він додав, що Центробанк, намагаючись утримати обсяг грошової маси, "паралельно заважає кредитуванню інших каналів економіки". За його словами, якщо відмовитися від Резервного фонду, то гроші доведеться позичати на приватному ринку під високі відсотки: "Тому через ці канали ми бачимо, що це не зовсім ефективна система підтримки зростання інвестицій".

Обсяг Резервного фонду РФ за 2015 рік знизився у рублях на 26,5% - до 3,64 трильйона рублів; а в доларах - на 43,2%, до 49,95 мільярда доларів, повідомив у середу російський Мінфін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-