Eurosatory:

Eurosatory: "Українські вертольоти" вперше показали модернізовані розробки

Укрінформ
ПАТ "Авіакомпанія "Українські вертольоти" вперше представило на Eurosatory-2016 у Франції модернізовані розробки вітчизняного авіапрому.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції на салоні під Парижем розповів директор комерційного департаменту ПАТ Олег Рудь.

"Українські вертольоти" вперше беруть участь саме у цій виставці. Тут ми представляємо модернізований вертоліт Мі-8 М1, так звана "повітряна швидка допомога", з можливістю трансформації у будь-яку з п’яти доступних конфігурацій упродовж 40 хвилин", - зазначив він.

У проекті взяли участь фахівці конструкторського бюро ПАТ "Авіакомпанія "Українські вертольоти" спільно з інженерами Конотопського авіаційного заводу. "Повітряна швидка допомога" обладнана додатковими системами безпеки, також спеціалізованими системами, що дозволяють виконувати польоти практично у будь-яких метеорологічних умовах у режимі 24 години на добу, 7 днів на тиждень та 365 днів на рік", - сказав Рудь.

Вертоліт також обладнаний системою протиракетного захисту з можливістю одночасної протидії 8 одночасним пускам протиповітряних ракет (ПЗКР). За словами представника ПАТ, йдеться про теплові і мультиспектральні пастки, так звана пасивна система захисту. Крім того український гелікоптер обладнаний захистом проти стрілецької зброї, що дозволяє йому надійно зберігати життя екіпажу та пасажирів, а також захищати вантажі. Вертоліт є повністю цивільним і обладнується обновленим двигуном виробництва Запорізького заводу "Мотор Січ", який має збільшену на 30% потужність, а також характеристики, що збільшують його можливості у порівнянні з іншими повітряними суднами цієї моделі.

"Гелікоптер має унікальні можливості за короткий час бути переобладнаним для виконання інших спеціалізованих завдань. Це є значною перевагою для його власника, який замість чотирьох спеціальних вертольотів може придбати лише один вертоліт від ПАТ "Авіакомпанії "Українські вертольоти", - сказав Рудь.

Говорячи про очікування від салону Eurosatory-2016, він зазначив, що головним завданням авіакомпанії є надати можливість ознайомитися з наявністю такої машини на авіаційному ринку, щоб потенційні клієнти розуміли суть української пропозиції.

"За нашими оцінками, найбільше у подібній продукції зацікавлені замовники, які мають намір його використовувати у зонах підвищених ризиків, а також в надзвичайних умовах, тобто це вертоліт, який можна використовувати у специфічних кліматичних географічних умовах, тропіках та високогір’ях", - зазначив він.

Рудь додав, що у порівнянні із західними аналогами  модернізований Мі-8 перевищує їх своєю невибагливістю, технічними характеристиками та можливостями, у т.ч. без ангарного зберігання.

Як повідомляв Укрінформ, з 13 червня біля Парижа світові виробники озброєнь та військової техніки демонструють у рамках однієї з найбільших міжнародних виставок Eurosatory-2016 нові та модернізовані зразки та технології. Організатори міжнародної виставки Eurosatory, яка проводиться з 1992 року, цього року очікують до 57 тис. відвідувачів з-понад 140 країн. Зразки озброєнь представляють 1571 іноземних компаній з 94 держав. Площа експозиції складає більше 144 тис. кв. м. Найбільші за розміром та наповненням експозиції представляють Франція, США, ФРН, Велика Британія, Ізраїль, Італія, Австрія, Туреччина, Канада, Чехія та Бельгія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-