Порошенко: Американський інвестор проголосував за Україну грошима

Порошенко: Американський інвестор проголосував за Україну грошима

Укрінформ
Відкриття виробничо-перевантажувального комплексу американської компанії "Bunge" в Миколаєві є прикладом твердої віри інвестора в гарне економічне майбутнє України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Миколаїв, повідомляє сайт Глави держави.

«Об'єм інвестицій, який був вкладений у спорудження виробничо-перевантажувального комплексу в Миколаєві, є одним із найбільших в аграрному секторі і найбільшим вкладенням концерну "Bunge" в Європі - він становить 280 мільйонів доларів США. Відкриття цього комплексу є прикладом твердої віри інвестора в гарне економічне майбутнє України. Це не просто слова - це голосування за Україну грошима», - підкреслив Порошенко.

Лише за підсумками минулого року компанія сплатила до державного бюджету більше 200 мільйонів гривень податків, забезпечила роботою півтори тисячі осіб, констатував Глава держави.

Президент повідомив, що завдяки роботі нового олійно-екстракційного заводу «Бунге Україна» перевантажувальні потужності збільшаться на 1 мільйон тонн олії та шроту щорічно. На підприємстві створено 170 нових робочих місць у сучасних, безпечних умовах з середнім рівнем оплати праці вдвічі вище, ніж в цілому по області.

"Проекти подібного рівня свідчать про довіру міжнародного бізнесу до України, про визнання зусиль української влади, уряду з розбудови нового інвестиційного клімату, створення привабливих умов для ведення бізнесу, результативність реформ, які ми проводимо", - підкреслив Глава держави.

Порошенко також наголосив на важливості американо-українського партнерства. Він нагадав, що нещодавно було підписано кредитну угоду з урядом США на суму один мільярд доларів.

«Найкращі світові рейтингові агентства змінили прогноз України щодо курсової політики з негативного на стабільний, даючи чітке зелене світло інвесторам. Я думаю, що це є теж дуже гарна оцінка тих реформ, які ми з вами проводимо», - підкреслив Президент України.

Глава держави у цьому контексті наголосив на символічності сьогоднішньої події, яка відбувається одночасно із візитом української делегації до Вашингтона. На чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом українська делегація проведе надзвичайно важливі переговори з урядом США про розширення рівня співпраці та збільшення залучення інвестицій в Україну.

Міжнародну інтегровану компанію «Bunge»  було засновано у 1818 р. в Амстердамі. Сьогодні головний офіс компанії знаходиться в Уайт Плейнс(штат Нью-Йорк, США). Компанія веде бізнес у понад 30 країнах світу. В Україні «Bunge» розпочала свою діяльність у 2002 р. Працює в галузі агробізнесу й виробництва рафінованої олії «Олейна» і «Розумниця».

До складу «Бунге Україна» входять дочірнє підприємство з іноземними інвестиціями «Сантрейд» (один із найбільших зернотрейдерів України);  зернові елеватори у ряді областей; ЗАТ з іноземними інвестиціями «Дніпропетровський олійноекстракційний завод» та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-