Київенерго пішла до суду через списані 30 мільйонів

Київенерго пішла до суду через списані 30 мільйонів

Укрінформ
Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 млн грн. На звернення компанії з проханням розблокувати рахунок ДВСУ відповіла необгрунтованою відмовою. Посилаючись на те, що в українському законодавстві відсутнє поняття "зарплатного рахунку", ДВСУ, порушуючи конституційні праві працівників компанії не тільки не зняла арешт із зарплатного рахунку, але й списала з нього кошти, призначені для виплати заробітної плати персоналу "Київенерго", - заявляють в компанії.

Як наголошують в "Київенерго", компанія звернулася в суди та Національну поліцію із заявою щодо незаконних дій ДВСУ. За цим фактом ведеться досудове розслідування.

Як повідомлялося, на початку червня всі рахунки "Київенерго", в т.ч. зарплатний, були заарештовані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України" у розмірі 372 млн грн, накладені на вже сплачені газові борги 2013-2014 рр.

За твердженням "Київенерго", арешт рахунків спричинив повне блокування господарської діяльності компанії. "Київенерго" зупинив закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій і ремонтів тепло- та електромереж, теплоджерел й електричних підстанцій, гідравлічних випробувань тепломереж, програму зі встановлення будинкових лічильників тепла, а також може накопичити заборгованість по зарплатах 11-тисячного трудового колективу компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-