Нафта дешевшає на фоні збільшення запасів

Нафта дешевшає на фоні збільшення запасів

Укрінформ
Ціни на нафту впали у середу, після того, як галузеві оцінки показали різке збільшення запасів нафти та нафтопродуктів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у липні впали у ціні на 1,42% до $47,8 за барель. На Intercontinenta Exchange нафта марки Brent подешевшала на 1,4% до $49,13 за барель.

14 червня Американський інститут нафти заявив, що запаси сирої нафти минулого тижня зросли на 1,518 млн барелів, хоча очікувалося падіння на 1,4 млн. Запаси дистилятів при цьому збільшилися на 3,725 млн барелів, а запаси бензину - на 2,254 млн барелів, хоча очікувалося зменшення на 0,75 млн і 1,25 млн відповідно.

Пізніше з'являться офіційні оцінки запасів від Міністерства енергетики США, причому очікується, що вони покажуть зменшення запасів на 2,3 млн барелів за тиждень з 4 по 10 червня. Учора також Міжнародне енергетичне агентство трохи збільшило свій прогноз щодо зростання світового попиту в 2016 р. на 0,1 млн до 1,3 млн барелів на день.

Нині аналітики вважають, що світова пропозиція перевищує світовий попит більш як на 1 млн барелів на день.

Учора нафтові ф'ючерси частково відновилися після різкого падіння, але побоювання з приводу можливого виходу Великої Британії з ЄС продовжують лякати інвесторів на світовому ринку енергоресурсів.

Кілька великих нафтових компаній також опублікували різкі попередження щодо наслідків виходу Великої Британії з ЄС. Він може призвести до скасування дозволів на вільне переміщення, якими користуються британські співробітники нафтових компаній єврозони, а також збільшити торговельні бар'єри між Великою Британією та найбільшими країнами ЄС.

У результаті британським працівникам нафтової промисловості може знадобитися громадянство за межами ЄС, щоб працювати за кордоном, а це може істотно підвищити операційні витрати для провідних енергетичних компаній. Схоже, це одна з причин, чому генеральний директор Shell (LON: LON: RDSa) Бен ван Берден вважає, що можливий вихід Великої Британії з ЄС може негативно позначитися на прибутку компанії.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 49,17 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,26 долара за барель, що на 57 центів нижче рівня закриття торгів ($49,83).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-