Рада

Рада "провалила" безліцензійний експорт-імпорт алкоголю та тютюну

Укрінформ
Народні депутати відмовились ухвалити законопроект №2498а щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України для скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію ухвалити законопроект підтримав лише 171 нардеп з мінімально необхідних 226, за направлення на доопрацювання проголосували 187 нардепів. Тому законопроект вважається відхиленим.

«Законопроектом пропонується скасувати ліцензування експорту, імпорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та фінансових санкцій за неподання суб'єктами звітів у цій сфері як такі, що надміру обмежують торгівлю», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Також зазначається, що наслідком прийняття цього законопроекту було б спрощення процедури ведення бізнесу при експорті, імпорту спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виборів, зростання привабливості України для іноземних суб'єктів господарювання та інвесторів, зростання зовнішньоторговельного обігу держави в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-