Нафта Brent подешевшала до $49,84

Нафта Brent подешевшала до $49,84

Укрінформ
Ціни на нафту впали у вівторок, а побоювання з приводу світового попиту посилилися через можливий вихід Великої Британії з ЄС.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у червні впали в ціні на 1,10% до $ 48,34 за барель. Нафта марки Brent просіла на 1,01% до $ 49,84 за барель.

Вчора ф'ючерси на нафту трохи впали в ціні, продовживши падіння наприкінці минулого тижня, після того як ОПЕК залишила свої прогнози щодо зростання попиту без змін, незважаючи на ознаки зниження китайського імпорту.

У понеділок ОПЕК залишив свій прогноз щодо зростання світового попиту у 2016 році без змін на рівні 1,20 млн барелів на день до 94,18 млн. Однією з причин цього стало збільшення попиту в Індії.

Обсяг виробництва нафтопереробних заводів у Китаї впав до 10,46 млн барелів на день, найнижчого рівня з минулого вересня. Водночас імпорт нафти в Китай знизився до найнижчого за чотири місяці рівня і, схоже, може стабілізуватися у найближчі місяці.

При цьому ОПЕК також залишила прогноз, що пропозиція залишиться без змін: вона вважає, що пропозиція цього року впаде на 0,74 млн барелів на день до 56,4 млн. ОПЕК очікує, що виробництво скоротиться в Канаді, Бразилії та Колумбії, компенсувавши збільшення в США, Великій Британії, Росії та Азербайджані. Щодо попиту в ОПЕК, організація з 13 країн залишила прогноз на рівні 31,5 млн барелів на день, що на 1,8 млн більше, ніж роком раніше.

Сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінки запасів сирої нафти і нафтопродуктів в США минулого тижня, а в середу з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США, за якими інвестори стежать з великою увагою.

Інвестори також продовжують стежити за опитуваннями з приводу референдуму щодо членства Великої Британії в ЄС, причому опитування YouGov показало, що на цьому тижні прихильників виходу з ЄС більше, хоча минулого тижня було навпаки.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ??на рівні 49,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,05 долара за барель, що на 30 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 50,35).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-