Ощадбанк відкидає крадіжку BANKID у Привата

Ощадбанк відкидає крадіжку BANKID у Привата

Укрінформ
Програмне забезпечення сервісу BANKID було повністю написано "з чистого листа", без якогось копіювання коду системи BANKID у кого-небудь.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Ощадбанку.

"Програмне забезпечення сервісу BANKID було повністю написано "з чистого листа", без якогось копіювання коду системи BANKID у кого-небудь. Пересвідчитися в цьому просто. Код системи викладений на github і доступний всім! Тому пафос публічних заяв і роздратування представників Приватбанку ми зрозуміти можемо, але безпідставні звинувачення у "крадіжці" вважаємо неприпустимими", - кажуть у прес-службі.

Водночас Ощадбанк підтвердив, що в квітні 2015 року отримав від Приватбанку запрошення приєднатися до його рішення BANKID.

"Ощадбанк ознайомився з документацією, самим сервісом, обговорив ідею приєднання в експертному колі з колегами по ринку і відмовився від ідеї співпраці з Приватбанком внаслідок ризику витоку персональних даних клієнтів", - сказали в Ощадбанку.

У фінустанові зазначили, що в червні було прийнято рішення реалізувати BANKID Ощадбанку на базі open source-протокола OAuth2, і банк поводився із замовленням на розробку сервісу до компанії UNITY BARS.

"На етапі запровадження ми ретельно оцінили всі можливості сервісу і прийняли рішення про те, що сервіс має бути централізованим і бути під управлінням, адмініструванням організації, якій довіряють всі учасники ринку. Такою організацією переважна більшість банкірів вважає Національний банк України, а не якийсь з комерційних банків", - заявили в Ощадбанку.

Раніше заступник глави правління Приватбанку, IT-директор Дмитро Дубілет заявив, що співробітники Ощадбанку "провернули блискучу операцію", спочатку оголосили, що підключаються до системи Приватбанку, дізналися всі нюанси системи, а потім оголосили, що запускатимуть альтернативну BANKID, мало не використавши при цьому шматки їх коду.

Крім того Дубілет зазначив, що протягом минулого року на базі BANKID Приватбанку були запущені сотні сервісів на iGov, а також на сайтах Міністерства юстиції, Адміністрації Президента і багатьох інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-