Аукціон з продажу ОПЗ вже призначено – голова Фонду держмайна

Аукціон з продажу ОПЗ вже призначено – голова Фонду держмайна

Укрінформ
Фонд державного майна призначив проведення аукціону з продажу державного пакету акцій Одеського припортового заводу на 26 липня.

Про це в інтерв'ю виданню "Ділова столиця" заявив голова ФДМУ Ігор Білоус.

"Конкурс призначений на 26 липня. Закривати угоду будемо у серпні. Я дуже сподіваюся, що до вересня гроші вже будуть у бюджеті", - сказав він.

При цьому Білоус заперечує можливість продажу аміакопроводу: "Труба не продається. Це актив ДП "Укртрансхімаміак", який, як і інші активи цієї держкомпанії, не є предметом угоди. Предмет угоди - виробничий комплекс, перевалочний пункт, активи, які знаходяться на території ОПЗ".

"Питання про приватизацію ДП "Укртрансхімаміак" буде розглядатися в контексті перегляду переліку об'єктів, що не підлягають приватизації. Частина об'єктів, що належать заводу, ФДМ згодом буде продавати окремо", - додав він.

Голова ФДМУ також заявив, що будуть спроби зриву конкурсу: "Є люди, які звикли сидіти на держактивах, і вони не зацікавлені ні в продажу конкретного заводу, ні в приватизації. Є ті, хто в принципі не хоче успішної приватизації, яка дасть фінансовий ресурс для проведення реформ. Але ми до цього готові. Адже потрібно розуміти, що успішна приватизація ОПЗ зав'язана не стільки на гроші, скільки на впізнаваність країни, на поліпшення її інвестиційного клімату".

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив умови приватизації державного пакета акцій ОПЗ. До продажу пропонується 99,6% акцій підприємства. ФДМУ визначив стартову ціну держпакету акцій у розмірі 13,175 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-