Монополія Нафтогазу не дасть розвиватися ринку - Насалик

Монополія Нафтогазу не дасть розвиватися ринку - Насалик

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик обговорив з членами міністерства та Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» питання щодо прискорення розділення компанії для подолання монополії на ринку газу та виконання вимог Третього енергетичного пакету у встановлені терміни.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості. 

«Існування такої монополії, якою є НАК «Нафтогаз України», не дасть можливості розвиватися ринку газу. Міністерство хоче бачити зрозумілу, прозору схему, яка б повністю відповідала Третьому енергетичному пакету. Зокрема, розділення видобування, транспортування і постачання газу», - сказав Насалик.

Міністр повідомив, що Міненерговугілля має підтримку ЄБРР, Світового банку, юристів, які ведуть справу в Стокгольмі, інвесторів щодо участі в розробленні остаточної моделі розділення Нафтогазу. Міністр зауважив, що вимоги Третього енергопакету стосуються не тільки газу, а й електроенергії, тому переконаний, що із прийняттям закону про ринок електроенергії виникне проблема також із розділенням електроенергетичного сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-