Ціни на нафту продовжили вчорашнє зниження

Ціни на нафту продовжили вчорашнє зниження

Укрінформ
Ціни на нафту впали у четвер. У п'ятницю тренд на зниження продовжився.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна серпневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на $ 0,13 (0,25%) - до $ 51,82 за барель. Котирування ф'ючерса на нафту WTI з поставкою у липні опустилися на $ 0,15 (0,30%) - до $ 50,41 за барель.

Вчора нафтові ф'ючерси відкотилися з найвищого за 11 місяців рівня, зробивши перерву у посиленні останніх місяців, оскільки спекулянти закріплювали прибутки на світовому ринку енергоресурсів.

Інвестори у четвер продовжили перетравлювати бичачий звіт про запаси нафти в США. У середу Управління з енергетичної інформації заявило, що комерційні запаси нафти в США зменшилися на 3,2 млн барелів за тиждень з 28 травня по 3 червня.

Вчорашнє падіння цін також пов'язане з ростом курсу долара, посилення якого було найбільшим за тиждень. Індекс долара США, що показує силу долара щодо зваженого по торгівлі кошика з шести провідних валют, підскочив більш ніж на 0,50% до внутрішньоденного піку у 94,08. Індекс все ще більш ніж на 5% нижче порівняно з початком грудня. Сировинні товари, ціни на які виражаються в доларах, включаючи нафту, стають дорожчими для іноземних покупців, коли долар зростає.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,63 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,85 долара за барель, що на 10 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 51,95).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-