У Нацкомісії пояснили Тимошенко, що 70% українців субсидії не світять

У Нацкомісії пояснили Тимошенко, що 70% українців субсидії не світять

Укрінформ
Кількість українців, які отримують субсидії, не зросте до 70% після підвищення тарифів.

Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк під час засідання регулятора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу розвіяти міф про 70% субсидіантів. Лише 35% українців користується централізованим опаленням. Таким чином, 70% населення отримувати субсидії не буде», - наголосив Вовк.

Як повідомлялося, у ході засідання НКРЕКП народний депутат України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що субсидії вже торкаються 50% громадян, а у перспективі ця цифра зросте до 70%.

"Це практично уся країна буде посаджена на гачок субсидій", - заявила вона. 

При цьому, за словами лідера "Батьківщини", почали зменшуватися надходження до місцевих бюджетів. 

"Люди просять занижувати їм офіційну заробітну плату, а решту платити у конвертах, щоб потрапити у категорію субсидіантів. Субсидії поглиблюють тінізацію фонду заробітної плати", - зазначила вона.

Також у ході засідання НКРЕП директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко зазначив, що субсидії в країні отримує майже 5,5 млн домогосподарств або 37% українців. За його словами, українці, що отримують субсидії, витрачають на житлово-комунальні послуги близько 8,11% своїх доходів, а держава компенсує на одне домогосподарство в середньому близько 1200-1400 грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-