Мінприроди вивчає можливість використання зони ЧАЕС для сонячної енергетики

Мінприроди вивчає можливість використання зони ЧАЕС для сонячної енергетики

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів проводить консультації з науковцями на предмет можливого використання зони відчуження та інфраструктури Чорнобильської атомної електростанції для запровадження нових альтернативних відновлювальних джерел, зокрема - сонячної енергетики.

Про це повідомив іністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в інтерв'ю Укрінформу

"Ми проводимо  консультації з науковцями на предмет можливого використання зони відчуження і інфраструктури Чорнобильської атомної електростанції для запровадження нових альтернативних відновлювальних джерел таких як сонячна енергетика.  Я провів зустріч з представниками одного з найбільших німецьких інститутів, який займається перспективою розвитку сонячної електроенергетики в світі. Вони дуже зацікавлені в розвитку такого проекту в Україні. Німецькі фахівці кажуть, що Україна має суттєво більший потенціал, ніж Німеччина. А Німеччина сьогодні продукує 40 гігават електроенергії з сонячних джерел. В Україні ж цей показник суттєво менший. Втім найкраще у Німеччині місце для сонячної енергетики гірше, ніж найгірше місце для сонячної енергетики в Україні. Тому у нас є великий потенціал для розвитку", - сказав міністр. 

Водночас Семерак підкреслив, що категорично проти виробництва електроенергії з лісоматеріалів із зони відчуження. "Ми можемо знайти набагато безпечніші методи, такі як сонячна енергетика, яка є абсолютно безпечною. Зрозумійте, що ліс, який росте в зоні відчуження, продукує через фотосинтез кисень, але якщо його палити, то він може стати загрозою для життя. Тому такі проекти не розглядаються. І більше того, згідно з законодавством промислова вирубка лісу в зоні відчуження заборонена", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-