Порошенко розповів про ціни на імпортний газ у поточному році

Порошенко розповів про ціни на імпортний газ у поточному році

Укрінформ
Ключові підприємства енергетичної галузі - «Енергоатом», «Нафтогаз України», «Укренерго», «Укргідроенерго», «Центренерго» - сумарно збільшили прибутки на 10 мільярдів гривень. 

Про це Президент Петро Порошенко заявив у ввівторок на засіданні Нацради реформ з питань енергоефективності, повідомляє прес-служба Глави держави

"Глава держави підкреслив, що нині триває процес викорінення корупції, повернення контролю над державними підприємствами та боротьба з монополіями. Так, ключові підприємства енергетичної галузі - «Енергоатом», «Нафтогаз України», «Укренерго», «Укргідроенерго», «Центренерго», -  сумарно збільшили прибутки на 10 мільярдів гривень", - йдеться у повідомленні.

Президент нагадав, що з метою диверсифікації джерел для атомних електростанцій підписано угоди з альтернативними постачальниками ядерного пального, зокрема з Westinghouse.

Диверсифікація маршрутів енергопостачання, поява конкурентних джерел вкупі із зниженням світових цін на нафту та газ, спонукали до зниження ціни на газ з 337 доларів в I кварталі 2015 року до 227 доларів в IV-му і на цей рік можна говорити про ціну 160-180 доларів за 1 тис. м3, констатував Глава держави.

«Ще позаминулого року дефіцит «Нафтогазу» становив 110 млрд. гривень, я дуже сподіваюсь що в цьому році у нас буде нульовий дефіцит», - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-