Азербайджан хоче складати Ан-178 на своїй території

Азербайджан хоче складати Ан-178 на своїй території

Укрінформ
Азербайджан має намір налагодити складання літаків Ан-178 на своїй території.

Про це заявив президент ЗАО "Азербайджан Хава Йоллари" Джахангір Аскеров на зустрічі з керівництвом підприємства ДП "Антонов", повідомили в прес-службі українського авіапідприємства.

"Ми є стартовими замовниками цього літака. Ми уклали відповідну угоду в день першого польоту літака 7 травня 2015 р. Потім - ретельно спостерігали за його презентаціями в Дубаї, Парижі, Берліні. Наразі - слідкуємо за випробуваннями. Перші дві машини ми маємо отримати в 2018 році, решту вісім - пізніше, за згодою сторін. Вважаю, що до середини 2018 року, коли ми одержимо перший Ан-178, в Азербайджані вже будуть підготовлені виробничі потужності для складання цього літака", - заявив Аскеров.

Коментуючи свій вибір на користь Ан-178, він зазначив: "Ми маємо багатий досвід експлуатації літаків Ан-12. Це гарна машина, але до сьогодні її ресурси вичерпано. Тому ми маємо замінити Ан-12 сучасними транспортниками. На ринку в цьому класі, крім  Ан-178, представлено бразильський KC-390, але Ан-178 влаштовує нас більше, зокрема, за своєю ціною. "Антонов" зробив літак, який відповідає найсучаснішим стандартам та вимогам. До того ж, він значно перевершує свого попередника (Ан-12) за характеристиками".

За словами президента ДП "Антонов" Михайла Гвоздьова, українські компанії готові брати участь у виготовленні Ан-178 на умовах кооперації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-