У Коболєва підтвердили, що звернулися до Газпрому з пропозицією

У Коболєва підтвердили, що звернулися до Газпрому з пропозицією

Укрінформ
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звернулася до ПАТ "Газпром" з пропозицією щодо постачання газу.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі української компанії.

"Лист було надіслано до "Газпрому", - сказали в "Нафтогазі".

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що холдинг одержав листа від "Нафтогазу" з проханням відновити постачання газу. Йдеться про дев'ять місяців: друге півріччя 2016 року - перший квартал 2017 року.

Напередодні голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що компанія може відновити імпорт газу з Росії у III кварталі 2016 року в разі надання знижки.

Як повідомлялося, Україна перестала купувати російський газ з листопада 2015 року. Натомість країна імпортує транзитний газ з Євросоюзу.

Раніше віце-прем'єр України Степан Кубів озвучив прогнозну середню ціну на імпортований газ на період з травня по грудень 2016 року на рівні $185,11 за 1 тис. куб. м, а з урахуванням витрат на транспортування до західного кордону - близько $195.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак на початку квітня повідомляв, що термін дії знижки на російський газ для України закінчився 1 квітня, і тепер ціна повністю відповідатиме діючому контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом". На другий квартал, за його словами, вона становитиме щонайменше $180 за 1 тис. куб. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-