Brent тримається вище $50 за барель

Brent тримається вище $50 за барель

Укрінформ
Після зростання в понеділок до $50,83 за барель нафта знижується в ціні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в липні впали в ціні до $49,53 за барель. Нафта марки Brent подешевшала на 0,40% до $50,35 за барель.

Учора нафтові ф'ючерси залишалися недалеко від найвищого за вісім місяців рівня, причому вартість Brent на момент закриття торгів була найвищою в 2016 р., оскільки чергові перебої в постачаннях в Нігерії допомогли тимчасово послабити занепокоєння з приводу постійної надлишкової пропозиції нафти на світовому ринку.

Хоча багато хто очікував, що нафта суттєво обрушиться на минулого тижня, після того, як ОПЕК не змогла досягти якогось прогресу в переговорах з приводу заморожування обсягу видобутку провідних виробників нафти, нафтові ф'ючерси лише трохи впали в ціні.

Хоча повідомляється, що на публіці Іран і Саудівська Аравія намагалися примиритися, близькосхідні суперники не змогли домовитися про довгостроковий план з повернення цін на нафту до рівня 2014 р. Незважаючи на недавнє зниження цін на нафту, вони все ще більш ніж на 50% нижче порівняно з піком у $115 за барель, якого вони досягли два роки тому. Наступний саміт ОПЕК заплановано на кінець листопада.

Читайте також: Саудівська Аравія підвищила ціни на нафту

Сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінку запасів сирої нафти і нафтопродуктів у США минулого тижня, а в середу з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США, за якими інвестори стежать з великою увагою.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,56 долара за барель, що на 1 цент вище рівня закриття торгів ($50,55).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-