НБУ ліквідовує банк Хрещатик

НБУ ліквідовує банк Хрещатик

Укрінформ
Національний банк України 2 червня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення відкликати банківську ліцензію у ПАТ КБ "Хрещатик" та ліквідувати його.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"ПАТ КБ "Хрещатик" було віднесено до категорії неплатоспроможних 5 квітня 2016 року. Це сталося через невиконання задекларованих заходів щодо покращення ліквідності ПАТ КБ "Хрещатик" та відсутністю достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв'язку з тим, що діяльність ПАТ КБ "Хрещатик" не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

В НБУ наголошують, що в результаті проведеної Національним банком у 2015 році роботи структура власності банку визнана прозорою. Кінцевими власниками банку є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада міста Київ в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко (24,24%) та низка міноритарних власників.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відповідно до рішення Національного банку про початок ліквідації ПАТ "КБ"Хрещатик", з 6 червня 2016 року і до 5 червня 2018 року призначив уповноважену особу Фонду Ігоря Костенка на час ліквідації фінустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-