Москаль заявив про нову схему контрабанди з використанням сервера ДФС

Москаль заявив про нову схему контрабанди з використанням сервера ДФС

Укрінформ
Контрабандисти випробували нову схему для переправки сигарет, яка базується на використанні сервера ДФС. У випадку затримання контрабанди сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна було виявити весь ланцюжок злочинної схеми.

Про таку версію заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 

«Вчорашнє затримання крупної партії сигарет у Нижніх Воротах може свідчити про нову схему контрабанди, в якій задіяний, умовно кажучи, «транзитний сервер» Державної фіскальної служби України», - зазначив Москаль.

За його словами, у водія вантажівки «Рено», котрий, згідно з документами, перевозив у Словаччину теплоізоляційну вату (в якій були сховані 1240 ящиків сигарет), були оформлені Васильківським митним постом Київської митниці ДФС документи, необхідні для перетину кордону.

«Однак перевірка встановила, що в базі даних немає ні відправника вантажу, ні отримувача. Вони відсутні в Україні та Словаччині як суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності. Тому це або груба й непрофесійна підробка, яку неминуче виявили б при перетині кордону, або нова схема контрабанди із застосуванням «транзитного серверу» ДФС. У випадку затримання контрабанди чи будь-якої іншої НП сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна виявити весь ланцюжок злочинної схеми», - пояснює Москаль.

Нагадаємо, учора патрульна поліція прозвітувала про затримання на посту Нижні Ворота при в’їзді в область вантажівки «Рено», в якій теплоізоляційними плитами з мінеральної вати було замасковано близько 1200 ящиків цигарок. Приблизна вартість кожного 200 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-