Україна та США підписали угоду про кредитні гарантії на мільярд доларів

Україна та США підписали угоду про кредитні гарантії на мільярд доларів

Укрінформ
У присутності Президента Петра Порошенка відбулось підписання Декларації про наміри та Угоди про гарантії запозичення на мільярд доларів між Україною та Сполученими Штатами Америки.

Про це інформує прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що результатом сьогоднішнього підписання стане ще більш ефективна співпраця України і США. Домовленість про це була досягнута під час його візиту у Вашингтон, зустрічей із президентом США Бараком Обамою, з віце-президентом США Джозефом Байденом. "Це є свідченням того, що США для України є надійним стратегічним партнером", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив впевненість, що слідом за підписанням Угоди про надання нашій державі допомоги у сумі до $1 млрд, відбудеться підписання і документу про нашу співпрацю з МВФ, іншими фінансовими організаціями, отримання макрофінансової допомоги з боку ЄС: "Це буде сприяти економічному зростанню України".

"Я дуже вдячний США за таку своєчасну і важливу допомогу нашій державі. Впевнений, що за допомогою світової коаліції на підтримку України ми відбудуємо нашу державу", - підкреслив Порошенко.

За його словами, щойно стало відомо про те, що буде підписано угоду про макрофінансову допомогу, рейтингове агентство Moody's одразу ж переглянуло свій прогноз щодо курсу української гривні, українські цінні папери на європейському ринку покращили свої показники і "це є символом того, що інвестори вірять в Україну".

"Сьогоднішня наша спільна домовленість – це є і спільний фронт протидії зовнішній агресії проти України з боку Росії. Там не хочуть, хочу сказати, що там навіть бояться нашого успіху", - зазначив Президент та додав, що головне побажання наших воїнів – поки ми воюємо проводьте реформи, ми хочемо повернутись з фронту в іншу країну.

У свою чергу, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав підписання важливим кроком Президента та нової України на шляху до стабільності та економічного зростання, додатковим стимулом реформ, які вже проводяться, і свідченням виконання зобов’язань США перед народом України.

"Підписання Угоди про кредитні гарантії є свідченням помітного та суттєвого прогресу реформ в Україні, які Вам, пане Президенте та українському уряду вдалося досягнути", - він.

Пайєтт також зазначив, що ця угода, як і попередні кредитні гарантії, сприятиме реалізації програм Міжнародного валютного фонду. Україні вдалося зробити значні структурні реформи за останні два роки.

В церемонії підписання також взяв участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. З української сторони документи підписав міністр фінансів Олександр Данилюк, з американської - в.о. директора Американського агентства міжнародного розвитку Джоел Сандефур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-