Транзит газу через Україну зріс на третину з початку року

Транзит газу через Україну зріс на третину з початку року

Укрінформ
Україна у період з січня по травень транспортувала 31,4 млрд кубометрів газу для країн Європейського Союзу. Це на 34% більше за минулорічні показники.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ «Укртрансгаз».

«З січня по травень місяць через українську газотранспортну систему для потреб європейських споживачів було протранспортовано 31,4 млрд кубометрів палива, що на 34% більше за минулорічні показники», - йдеться у повідомленні.

Як інформує Укртрансгаз, у травні через вітчизняну газотранспортну систему до Європи було транспортовано 6,5 млрд кубометрів - це на 20,6% більше, ніж торік.

За оперативною інформацією, станом на сьогоднішній ранок, режим транспортування блакитного палива для європейських споживачів становить 203 млн кубометрів на добу.

«За п'ять місяців поточного року для потреб України було імпортовано 3 млрд кубометрів природного газу, що на 5,7 млрд кубометрів менше, ніж у 2015 році», - йдеться у повідомленні

У травні обсяги надходжень природного газу в Україну з території європейських країн становили 95 млн кубометрів.

Найбільше природного газу традиційно надійшло словацьким маршрутом поставок - 59,2 млн кубометрів.

За оперативною інформацією, станом на сьогоднішній ранок, природний газ імпортується з Словаччини у об'ємі 500 тис. кубометрів на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-