Гройсман запевнив аграріїв в

Гройсман запевнив аграріїв в "абсолютній підтримці"

Укрінформ
Кабінет Міністрів розробляє рішення, спрямовані на підтримку дрібних фермерських господарств.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у вівторок під час наради з представниками аграрного бізнесу, повідомляє Урядовий портал.

"Хочу підкреслити абсолютну підтримку уряду, розуміння необхідності розвитку аграрного сектора, у тому числі і створення умов для того, щоб ми нашу аграрну продукцію не тільки сировиною відправляли, а орієнтувалися, у тому числі, на більш глибинну переробку, створювали додану вартість в Україні, розвивали можливості нашого внутрішнього ринку і, беззаперечно, підтримували експорт нашої продукції", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що уряд підтримує ідею розробки системи адресної цільової підтримки невеликих господарств до 500 га, про що було домовлено на попередній зустрічі з представниками аграрного сектора під час його головування у Верховній Раді, та розробляє необхідну нормативну базу.

"Наша позиція незмінна у тому, що ми хочемо підтримувати фермерський рух в Україні", - підкреслив він.

Учасники обговорення наголосили на необхідності виведення вітчизняних аграрних виробників "з тіні" за сприяння запровадження прозорої і справедливої системи оподаткування, акцентували на потребі підтримки дрібних господарств - зокрема, шляхом стимулювання кооперативів, у тому числі галузі тваринництва, що здійснює переробку та створює додану вартість у країні. Представники аграрного бізнесу також виявили зацікавленість у підтримці закладів професійно-технічної освіти для якісної підготовки фахівців.

Керівник уряду запевнив представників аграрного сектора у своїй підтримці.

"Я зацікавлений у тому, щоб аграрний сектор розвивався. Я зацікавлений у тому, щоб ви розширювали продукцію та поглиблювали переробку сировини. Я зацікавлений у тому, щоб ваша продукція була конкурентоздатною, і готовий надавати підтримку дрібним виробникам через кооперацію. Я зацікавлений у тому, щоб система оподаткування була ефективною з точки зору наповнення бюджету", - підкреслив він.

Сторони домовилися поновити діяльність робочої групи для напрацювання пропозицій щодо вирішення ключових проблем галузі. Групу очолить міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-