Мoody's спрогнозувало стабільність банківської системи України

Мoody's спрогнозувало стабільність банківської системи України

Укрінформ
Рейтингове агентство світу Moody's покращило прогноз банківської системи України з «негативного» до «стабільного».

Про це пише агентство Reuters з посиланням на звіт Moody's.

«Прогноз банківської системи України змінився з негативного на стабільний», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зміна прогнозу відображає думку, що економіка почне виходити з глибокого спаду в найближчі 12-18 місяців, що дасть змогу стримати подальше погіршення якості банківських активів.

Водночас, як пише DW, у Moody's переконані, що стабілізація національної валюти допоможе покращити платоспроможність банків. Вони вказали також на помітне зростання довіри до національної валюти та падіння інфляційних очікувань. Так, обсяг депозитів у гривні за період з березеня 2015 по березень 2016 зріс на 12 відсотків. І це після двох років постійного скорочення рівня обсягів депозитів у національній валюті, зазначають експерти рейтингового агентства.

У рейтинговому агентстві вказують на факт вирівнювання економічної активності в Україні після двох років різкого зниження. Так, приміром, у четвертому кварталі 2015 року валовий внутрішній продукт скоротився всього на 1,4 відсотка порівняно з попереднім кварталом, що значно менше, ніж показник першого кварталу 2015 року. Тоді падіння становило 17,2 відсотка.

Хоча обсяги виробництва не повернулися на рівень попередніх років, зростання стабільності зможе підтримати поступове відновлення рівня внутрішнього споживання. Крім того, воно зможе посприяти зниженню волатильності валюти, послабити тягар обслуговування боргу українським підприємствам, що мають валютні боргові зобов'язання, йдеться у звіті Moody's.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-