Ціни на нафту тримаються близько $50

Ціни на нафту тримаються близько $50

Укрінформ
Ціни на нафту тримаються близько $50 за барель в очікуванні підсумків зустрічі Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і нових даних про стан попиту і пропозиції на світовому ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в липні зросли в ціні на 0,55%, до $49,60 за барель. Нафта марки Brent подешевшала на 0,18%, до $50,27 за барель.

Учора ціни на нафту трохи впали під час північноамериканської сесії, оскільки трейдери зосереджені на перспективах пропозиції на світовому ринку нафти.

Ринок в очікуванні, що обсяг видобутку нафти в Канаді збільшиться цього тижня, оскільки компанія Suncor Energy заявила, що має намір відновлювати діяльність на родовищах в Альберті. Вона була змушена призупинити роботу на них на початку травня через лісові пожежі.

Перебої у поставках через лісові пожежі в Канаді і конфлікт у Нігерії сприяли збільшенню цін на нафту до $50 наприкінці минулого тижня. Проте, в міру вирішення проблем із поставками трейдери знову переключаться на надмірну пропозицію нафти.

За останніми повідомленнями, Ірак збирається в червні збільшити обсяг експорту на 5 млн сирої нафти. Саудівська Аравія, Кувейт, Іран і ОАЕ також планують наростити обсяг видобутку нафти пізніше в цьому році.

Тепер трейдери чекають на саміт Організації країн - експортерів нафти, який відбудеться у Відні в четвер. Більшість аналітиків очікують, що в умовах зростаючих цін картель залишити квоту на виробництво без змін.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,30 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 50,29 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів ($50,36).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-