Окупація Криму та російське ембарго негативно вплинули на експорт з півдня України

Окупація Криму та російське ембарго негативно вплинули на експорт з півдня України

Укрінформ
Окупація Росією Криму та запроваджене російською владою ембарго на ввезення до РФ цілої низки українських товарів дуже сильно вдарило по експорту продукції з південних регіонів України.

Про це заявила у понеділок в Херсонській ОДА заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Об'єктивно дивлячись на статистику за останні три роки, ми бачимо, що експорт з південних областей досить сильно постраждав, і ми знаємо кілька речей (які на це вплинули  - ред.). Перше, це скорочення українського ринку, втрата Криму. І друге - втрата російського ринку, ембарго, яке запровадила (Росія - ред.) на експорт овочів та фруктів (з України - ред.), і плюс нашої переробленої продукції. Це дуже сильно вдарило по вас, дуже сильно вдарило по експорту з трьох південних областей", - розповіла Микольська.

Вона наголосила, що російське ембарго "вдарило не по зерновій продукції, а по продукції, яка все-таки має додану вартість".

Заступник міністра при цьому наголосила, що "сьогодні вкрай важливо не залишити галузі, що постраждали від російського ембарго, без підтримки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-