Меморандум із МВФ ще не готовий - Мінфін

Меморандум із МВФ ще не готовий - Мінфін

Укрінформ
Міністерство фінансів України зробило заяву щодо "спекуляцій навколо переговорів з Міжнародним валютним фондом" та оприлюднення в інтернеті так званого тексту меморандуму з МВФ.

Заяву оприлюднено на сайті Мінфіну.

"У черговий раз популістами робляться спроби зірвати переговори України з Міжнародним валютним фондом, використовуючи різні методи, щоб загострити соціально-політичну ситуацію в країні. Цього разу - це публікація так званого "тексту меморандуму МВФ", - наголошують у Міністерстві фінансів.

З цього приводу в Мінфіні наголошують, що фінального тексту меморандуму не існує.

"Робота над узгодженням Меморандуму ще досі триває. Уся комунікація між урядом України та МВФ відбувається англійською мовою", - йдеться у заяві.

Зазначається, що фінальний узгоджений та перекладений українською мовою текст меморандуму буде опубліковано Міністерством фінансів на офіційному сайті одразу після підписання меморандуму, яке очікується протягом місяця.

"Будь-які інтерпретації так званого "тексту меморандуму", що з’явився у мережі, не відповідають дійсності та розцінюються як спекуляції (зокрема що стосується пенсійного віку, скасування мораторію на продаж землі). Уряд провів конструктивні переговори з МВФ по ключових питаннях і доклав усіх зусиль для всебічного захисту інтересів громадян України. Уряд орієнтований на зміни, які в результаті покращать економічну ситуацію та забезпечать громадян можливістю отримувати гідні заробітні плати, пенсії та державні послуги. І МВФ є для нас надійним партнером на цьому шляху", - наголошується в заяві Мінфіну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що володіє інформацію про нібито наміри уряду підвищити пенсійний вік для чоловіків до 70 років і до 65 років для жінок.

Водночас Ляшко зауважив, що в самому тексті додаткових домовленостей з МВФ конкретний пенсійний вік не прописано. "Поступово збільшити і запровадити єдиний пенсійний вік для виходу на пенсію різних категорій працюючих з 1 січня 2017 року", - процитував народний депутат нібито текст домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-