Корея зацікавлена у створенні технопарку на Харківщині

Корея зацікавлена у створенні технопарку на Харківщині

Укрінформ
Це питання обговорювалося на зустрічі губернатора Харківщини Ігоря Райніна з надзвичайним і повноважним послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Ху.

Як повідомляє Харківська ОДА, посол наголосив потенціал області у таких сферах, як наука і освіта, а також з погляду географічного становища і розвиненості інфраструктури.

«У Харкові є хороша інфраструктура і клімат, щоб реалізувати проект технопарку. У вас хороша наука, технології та індустрія. Харків – це Мекка науки і технології не тільки для України, а й для Європи. Ми можемо реалізувати такий проект. Ми в цьому зацікавлені. У вас прекрасна база, якщо правильно її використовувати, то Харків стане містом майбутнього і центром майбутнього», - підкреслив Лі Янг-Ху.

«Сильні моменти Харківської області – це потужна промисловість, розвинений агросектор. Ми активно працюємо над диверсифікацією ринків і імпортозаміщенням. За останні три-чотири роки промисловість Харківщини вперше демонструє зростання, поки невеликий – 5 %. Ми також бачимо подальший розвиток в галузі всіх сфер, пов'язаних з наукою та IT-сектором», - зазначив Ігор Райнин.

Сторони домовилися детально обговорити можливість реалізації в регіоні проекту створення технопарку в ході подальших зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-