Лібертаріанська партія США висунула свого кандидата в президенти

Лібертаріанська партія США висунула свого кандидата в президенти

Укрінформ
У президентських перегонах в Сполучених Штатах з'явився ще один кандидат, який становитиме конкуренцію висуванцям від Демократичної і Республіканської партій.

Лібертаріанська партія у неділю висунула Гері Джонсона для участі у виборах президента, зазначає ABC News.

"Колишній губернатор штату Нью-Мексико Гері Джонсон виборов президентську номінацію від Лібертаріанської партії", - йдеться в публікації.

Джонсон позиціонує себе як успішного конкурента для двох кандидатів від основних партій – Демократичної і Республіканської, зазначає видання. За словами самого номінанта від лібертаріанців, "він прагне використати широке небажання виборців стояти позаду Дональда Трампа і Гілларі Клінтон" під час їхніх виступів.

Джонсон переміг п'ятьох претендентів всередині партії, щоб забезпечити собі перше місце у списку кандидатів. Тим не менше, Лібертаріанська партія має перед собою нелегку задачу, щоб її кандидат став конкурентоспроможним у процесі загальних виборів.

Останні опитування Fox News свідчать, що Джонсон має лише 10% підтримки у протистоянні з Трампом і Клінтон, "хоча опитування, як правило, перебільшують підтримку кандидата від третьої партії". Цього недостатньо, щоб боротися з уже існуючими фаворитами перегонів, тим більше з таким рівнем він навряд чи матиме перемогу хоча б у одному зі штатів.

Джонсон уже був кандидатом від Лібертаріанської партії в 2012 році. Тоді він отримав один відсоток голосів виборців і став першим Лібертаріанським кандидатом у президенти, який набрав підтримку більше мільйона голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-