Україна і ЄС планують підписати новий енергетичний меморандум

Україна і ЄС планують підписати новий енергетичний меморандум

Укрінформ
Україна і Євросоюз завершили переговори та планують підписати цього року новий Меморандум про співробітництво у сфері енергетики.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив представник генерального директорату Єврокомісії з питань енергетики Ханс Рейн.

"Переговори завершено. Плануємо підписати вже цього року. Йдеться про наше нове бачення співробітництва у секторі енергетики на наступне десятиліття", - сказав представник Єврокомісії.

Він пояснив, що сторони поставили за мету оновити Меморандум з урахуванням актуального стану міжнародно-правових відносин між ЄС та Україною, визначити нові цілі співробітництва на подальші роки.

"Наприклад, нинішній документ визначав мету інтеграції України до європейського енергетичного ринку, що, фактично вже виконано, адже країна стала членом Енергетичного співтовариства", - заявив дипломат ЄС.

Він наголосив, що оновлений Меморандум міститиме зобов’язання ЄС продовжити підтримку України, а також, у свою чергу, зобов’язання української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-