Україна і Словаччина обговорили створення газового хабу

Україна і Словаччина обговорили створення газового хабу

Укрінформ
Питання створення Східно-Європейського газового хабу було обговорено у ході зустрічі Президента України Петра Порошенка з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою у рамках робочого візиту до Стамбула для участі у Всесвітньому гуманітарному саміті.

Про це повідомляє прес-служба Глави української держави. 

"Президент подякував керівництву Словаччини за підтримку позиції України щодо неприпустимості реалізації проекту "Північний потік-2". Обговорювалися також питання створення Східно-Європейського газового хабу за участю інших країн регіону", - йдеться у повідомленні.

Глави двох держав звернули окрему увагу на алгоритм взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку в контексті головування Словаччини в ЄС у другій половині 2016 року. Йшлося, зокрема, про практичну допомогу словацької сторони в реформуванні української економіки.

Петро Порошенко та Андрей Кіска розглянули також шляхи активізації торговельно-економічного співробітництва між двома країнами. У цьому зв’язку відзначалася важливість проведення в цьому році чергового засідання Міжурядової українсько-словацької комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-