Нафта подешевшала після саміту G7

Нафта подешевшала після саміту G7

Укрінформ
Ціни на нафту впали у понеділок після того, як у вихідні на саміті G7 чиновники обговорили заходи стимулювання світового зростання, що можуть привести до посилення попиту в умовах надлишкового пропонування.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставками в липні впали в ціні на 0,64% до $48,10 за барель. Нафта марки Brent просіла на 0,47% - до $48,49 за барель.

У п'ятницю ф'ючерси на нафту впали в ціні, але все одно закінчили другий поспіль тиждень у плюсі через зростання побоювань щодо перебоїв у поставках.

У п'ятницю компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, заявила, що після восьми тижнів падіння кількість бурових установок у США за минулий тиждень не змінилася, залишившись на рівні 318.

Проте аналітики попередили, що ринок залишається слабким через постійний надлишок нафти. За даними Управління з енергетичної інформації США, запаси сирої нафти в країні виросли позаминулого тижня на 1,31 млн барелів до 541,3 млн.

Цього тижня в центрі уваги будуть дані щодо запасів, які з'являться у вівторок і середу і можуть вказати на перспективи попиту і пропонування. Трейдери також уважно стежитимуть за перебоями у поставках у світі, вишукуючи ознаки майбутнього відновлення балансу на ринку.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 48,76 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,83 долара за барель, що на 11 центів вище від рівня закриття торгів ($48,72).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-