Укргазвидобування через суд розірвав договір з фірмою екс-регіонала

Укргазвидобування через суд розірвав договір з фірмою екс-регіонала

Укрінформ
Господарський суд Київської області задовольнив позов компанії "Укргазвидобування" про розрив договору про спільну діяльність з ТОВ "Фірма "Хас".

Про це інформує пресс-служба ГПУ.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснено вступ у господарську справу за позовом ПАТ "Укргазвидобування" до ТОВ "Фірма ХАС" про розірвання договору про спільну діяльність. За результатами розгляду справи господарським судом Київської області 20.05.2016 ухвалено рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі", - йдеться у повідомленні

Встановлено, що посадові особи з числа колишнього керівництва ПАТ "Укргазвидобування" за попередньою змовою із засновниками та керівниками інших юридичних осіб організували реалізацію природного газу, видобутого підконтрольними суб’єктами господарювання – уповноваженими особами за договорами про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", зокрема й ТОВ "Фірма ХАС", за цінами, істотно нижчими за ринкові, шляхом проведення фіктивних аукціонів на товарних біржах із подальшою реалізацією вказаного природного газу вже за ринковими цінами газотрейдерам та підприємствам реального сектору економіки.

Спільна діяльність за даним договором з 2013 року спричинила збитки на суму понад 500 млн грн, адже ціна, за якою реалізувався газ на фіктивних аукціонах, була навіть нижчою за рентну плату, встановлену за його видобування.

"У разі подальшого оскарження відповідачами рішення суду першої інстанції Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і надалі здійснюватиметься представництво інтересів держави у справі до набрання рішенням суду законної сили", - додали у прес-службі.

Зазначимо, що акціонером ТОВ "Фірма "Хас" є народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-