Нафтогаз повністю погасив кредит ЄБРР на $300 мільйонів

Нафтогаз повністю погасив кредит ЄБРР на $300 мільйонів

Укрінформ
Компанія НАК «Нафтогаз України» 16 травня виплатила останній транш позики за поновлювальною кредитною лінією, узгодженою з ЄБРР минулого року на суму $300 млн.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Протягом грудня 2015 року та січня 2016 року Нафтогаз повністю використав доступні кошти за кредитом у розмірі $300 млн. Виплати процентів та повернення кредиту відбулися вчасно», - йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року, і Нафтогаз зможе скористатися її коштами протягом наступних двох опалювальних сезонів. Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на 3 роки. Протягом цього строку Нафтогаз може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу.

«Співробітництво з ЄБРР в рамках цієї кредитної лінії є важливим для нас з багатьох причин. Завдяки цій співпраці не лише був закуплений газ, необхідний Україні для проходження опалювального періоду. Отримав необхідний імпульс процес реформування корпоративного управління на підприємствах державної форми власності. Крім того, ЄБРР проводить моніторинг впровадження нових стандартів звітності, прозорості, екологічної та соціальної відповідальності у Нафтогазі», – прокоментував голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Як повідомляв Укрінформ, кредитна лінія ЄБРР у розмірі $300 млн була відкрита у жовтні 2015 року та призначена для закупівлі газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління в Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-