Укрзалізниця купить локомотивів на €150 мільйонів

Укрзалізниця купить локомотивів на €150 мільйонів

Укрінформ
На оновлення і модернізацію рухомого складу "Укрзалізниці" передбачено як гроші європейських кредиторів, так і українські, загалом більш як 150 млн євро.

Про це кореспонденту Укрінформу в ексклюзивному коментарі повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"У фінплані "Укрзалізниці" це передбачено - закупівля потягів, модернізація локомотивів", - сказав Омелян, відзначивши, що це потрібно було зробити ще вчора, але, як він сподівається, процес почнеться цього року.

Зокрема, модернізація локомотивів здійснюватиметься у рамках німецького кредиту, наданого по лінії KfW (Німецький банк розвитку - ред.). На модернізацію тільки локомотивів у цьому і наступному році вже передбачено більше 50 млн. На закупівлю рухомого складу (вагонів) є 90 млн євро кредиту від Європейського банку розвитку. І близько 10 млрд грн "Укрзалізниця" витратить цього року на свої потреби, у тому числі й рухомий склад.

"Це досить вагомий внесок у відродження української економіки", - підкреслив міністр.

Ключове питання в цьому питанні, за його словами, в узгодженні п'ятирічних планів модернізації рухомого складу, після чого можна почати системну роботу. Глава Мінінфраструктури висловив сподівання, що одним із перших завдань Войцеха Бальчуна стане чітке прогнозування, які напрями потребують невідкладних капіталовкладень, після чого можна буде "спокійно спілкуватися зі стратегічними інвесторами щодо нового рухомого складу "Укрзалізниці", локомотивного господарства". Пріоритет тут - щоб вони налагоджували своє виробництво в Україні.

"Охочих багато: General Electric, Bombardier, Siemens, наш Крюківский завод, його потрібно в першу чергу підтримати, український виробник, продукція у нього хорошої якості", - перерахував Омелян.

Зараз, зазначив він, головне визначитися з тим, скільки закуповуватиметься вагонів на рік, щоб виробники могли все прорахувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-