Укрспирт необхідно передати на приватизацію до кінця року - Кутовий

Укрспирт необхідно передати на приватизацію до кінця року - Кутовий

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий вважає, що до кінця цього року необхідно передати державне підприємство "Укрспирт" до Фонду державного майна на приватизацію.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава ніколи не була ефективним власником. До кінця цього року ми хочемо вийти на остаточне бачення і передати державне підприємство «Укрспирт» до Фонду державного майна на приватизацію", - сказав Кутовий.

Втім, перед передачею "Укрспирту" на приватизацію, за словами очільника Мінагрополітики, мають бути зроблені такі кроки.

"Усі заводи підприємства мають ефективно і на повну потужність працювати, а не так, що 5-7 підприємств працюють, а всі інші – простоюють. Усі заводи "Укрспирту" мають бути розподілені за регіонами України на 5,7, навіть 10 кластерів, у які зможуть вкладати свої кошти іноземні інвестори, які зможуть купувати ліцензії на виробництво спирту, а міністерство здійснюватиме нагляд за такою діяльністю", - наголосив урядовець.

За його словами, приватизація "Укрспирту" буде поетапною.

"Ми не будемо продавати одразу 100% акцій підприємства інвесторам, спочатку 20-30% з можливістю придбати ще 30-40% акцій, але лише після виконання інвестиційного договору", - запевнив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-