Україна може розраховувати на наступні €600 мільйонів від ЄС, але є умови

Україна може розраховувати на наступні €600 мільйонів від ЄС, але є умови

Укрінформ
За умови виконання ключових вимог, Україна може розраховувати на виділення наступного траншу в 600 млн євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Про це йшлося під час зустрічі представника України при ЄС Миколи Точицького з віце-президентом Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу Валдісом Домбровскісом у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«За словами віце-президента, за умови виконання всіх ключових вимог, Україна може розраховувати на виділення наступного траншу макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро у наступні декілька місяців», - повідомили у Представництві України при ЄС за результатами зустрічі.

Точицький поінформував про активні кроки, які вживаються новим урядом України з метою повного виконання критеріїв, необхідних для надання державі другого траншу (600 млн євро. – Ред.) в рамках Третьої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні.

Посол подякував віце-президенту за його особисту підтримку України та сприяння Єврокомісії в імплементації реформ, у тому числі шляхом реалізації програми макрофінансової допомоги. 

Домбровскіс позитивно оцінив налаштованість нового уряду України на досягнення конкретних результатів з актуальних питань, які стоять на порядку денному відносин Україна-ЄС. Він також відзначив важливість позитивної оцінки з боку МВФ результатів візиту в Україну їхньої експертної місії.

Віце-президент також висловив сподівання на швидке схвалення ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України після нещодавнього внесення Єврокомісією відповідної пропозиції на розгляд Ради ЄС та Європарламенту.

Сторони також обговорили перспективи завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після референдуму в Нідерландах.

Окрема увага була приділена ситуації на сході України, стану виконання Мінських домовленостей, а також погіршенню ситуації з дотриманням прав людини в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-