У Миколаєві відкрили «китайський» термінал за $75 мільйонів

У Миколаєві відкрили «китайський» термінал за $75 мільйонів

Укрінформ
Компанія Cofco Agri Ukraine, що належить китайській Cofco Corporation  19 травня відкрила новий сучасний зерновий термінал у Миколаївському морпорту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Компанія Cofco Agri Ukraine сьогодні відкрила новий сучасний термінал у Миколаєві потужністю до 4 млн тонн зерна на рік. Сума вкладених інвестицій сягає 75 млн дол. Проект реалізований за 20 місяців. У ньому використані найсучасніші технології будівництва портових терміналів», - сказав генеральний директор ТОВ «Дунайська судноплавно-стивідорна компанія» групи компаній Cofco Agri Олександр Молотов.

За його словами, термінал — одна з найбільших китайських інвестицій у розвиток логістичного потенціалу України. Його збудовано в найкоротші терміни, в які тільки можна було вкластися для такого роду комплексів. Він складається з 16 великих силосів і 4 малих загальною місткістю 136 тисяч тонн зерна. Термінал має можливість приймати до 10 тисяч тонн зерна за добу завдяки станціям для розвантаження автомобілів та залізничного транспорту.

Комплекс побудовано з використанням високотехнологічного обладнання провідних світових фірм, що виключає будь-який негативний вплив на навколишнє середовище.

Завдяки пуску терміналу в Миколаєві створено 160 нових робочих місць. Крім того, протягом 20 місяців на його будівництві щодня було задіяно до 500 працівників з усієї України.

На думку голови Миколаївської ОДА Вадима Мерікова, пуск такого підприємства свідчить про те, що Миколаївщина є надійним партнером для інвестицій. «Цей термінал дасть змогу не лише працевлашувати людей, отримати додаткові надходження до бюджету, а й збільшити наш експортний потенціал», - сказав керівник області.

У церемонії відкриття терміналу взяли участь представники уряду України, бізнесу, керівництво області й міста.

Cofco Corporation - міжнародний зернотрейдер, найбільший багатогалузевий постачальник агропродукції в Китаї. Вона має представництва в 140 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-