МВФ готує Україні транш на $1,7 млрд

МВФ готує Україні транш на $1,7 млрд

Укрінформ
Рада виконавчих директорів МВФ у липні розглядатиме можливість виділення Україні $1,7 млрд в якості наступного траншу в межах програми розширеного кредитування. Можливості поєднання кількох траншів в один наразі не обговорюються.

Це зазначив під час брифінгу в четвер у Вашингтоні директор Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується розміру траншу, наскільки я знаю, йдеться про один транш", - відповів Райс на запитання, чи не виключають у Фонді вірогідність виділення одразу кількох виплат.

Згодом він уточнив, що йдеться про $1,7 млрд в рамках Механізму Розширеного Фінансування (Extended Fund Facility - EFF) обсягом $17,5 млрд на три роки, затвердженого Фондом у березні 2015 року.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому цього разу перерва між завершенням роботи місії в Україні та прийняттям рішення Радою МВФ триватиме більше місяця, представник Фонду зауважив, що в цьому не варто шукати нічого надзвичайного. "В будь-якому разі, цей термін є нормальним", - зауважив Райс.

Представник Фонду також нагадав зміст заяви, оприлюдненої МВФ напередодні за результатами роботи оціночної місії Фонду в Києві. Він ще раз наголосив, що Україна досягла значного прогресу у відновленні макроекономічної стабільності впродовж останнього року в умовах складних обставин.

При цьому він зауважив: "Неухильне виконання структурних та інституційних реформ владою наразі є критично важливим для зміцнення зусиль із закріплення фіскальної і фінансової стабільності, рішучого підвищення прозорості і забезпечення верховенства закону, а також для реформування великого і неефективного сектору державних підприємств".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-