Одеський припортовий намагаються

Одеський припортовий намагаються "приватизувати" через суд

Укрінформ
25 травня в Київському апеляційному господарському суді відбудеться засідання із розгляду скарги компанії "Нортіма", яка намагається відстояти результати приватизаційного конкурсу щодо Одеського припортового заводу (ОПЗ) від 2009 року.

Відповідне повідомлення про призначення справ до розгляду оприлюднене на сайті суду.

Зазначається, що 25 травня відбудеться розгляд скарги компанії "Нортіма" про визнання недійсним рішення конкурсної комісії від 29 вересня 2009 року, викладеного в протоколі №2 від 29.09.2009, про відмову визнати ТОВ "Нортіма" переможцем конкурсу. Позивач (Товариство з обмеженою відповідальністю "Нортіма") також вимагає укласти договір купівлі-продажу 99,6% акцій ОПЗ на підставі першої приватизації заводу.

Відповідачем у справі визначено Фонд державного майна України.

У липні минулого року наближений до компанії "Нортіма" бізнесмен Ігор Коломойський пояснював позов відстоюванням своїх прав і спробою домогтися пріоритетного права купівлі ОПЗ.

У ході приватизаційного конкурсу 29 вересня 2009 року початкова ціна заводу, запропонована Фондом держмайна, становила 3,9 мільярда гривень. У ході конкурсу були озвучені наступні пропозиції: 4,150 млрд – "Азот-Сервіс", 4,250 млрд – " Азот-Сервіс ", 4,300 - "Фрунзе-Флора", 4,350 млрд – "Нортіма", 4,400 млрд – 1, "Нортіма", 4, 450 – "Нортіма", 4,500 – "Азот-Сервіс", 4550 – "Фрунзе-Флора", 4,600 – "Нортіма", 4,650 – "Азот-Сервіс", 4,700 – "Нортіма", 4, 750 – "Азот-Сервіс", 4,800 – "Нортіма", 4,850 – "Азот-Сервіс", 4,900 – "Нортіма", 4 950 – "Азот-Сервіс", 5 мільярдів – "Нортіма".

Конкурс з приватизації Одеського припортового заводу виграла компанія "Нортіма", але конкурсна комісія відмовилася визнати ТОВ "Нортіма" переможцем конкурсу. Як пояснив голова конкурсної комісії Ігор Білоцерковець, члени комісії вважають ціну заниженою і висловили сумнів у доцільності такого продажу. В результаті конкурс визнано таким, що не відбувся. В.о. голови Фонду держмайна (ФДМ) України Дмитро Парфененко заявив тоді журналістам, що були помітні елементи нечесної конкуренції, які призводили до заниження ціни. За його словами, ціна на такий об’єкт повинна становити мінімум 8-9 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Кабінет міністрів прийняв рішення щодо умов приватизації 99,6% Одеського припортового заводу. ФДМУ розраховує продати об’єкт у кінці липня 2016 року.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-